Geluk: Waarvan wordt jij gelukkig?

Door Wijsheden & Spreuken op 31.07.2012

Wat maakt een mens nu echt gelukkig? Geluk komt in elke laag van de bevolking voor en is niet afhankelijk van het vermogen dat men bezit. Gefortuneerd zijn hoeft niet automatisch te betekenen dat je gelukkig bent. Geluk heeft namelijk niets met financiën te maken. In dit artikel kijken we welke factoren nu wel bijdragen aan een gelukkig leven.

Rijkdom
Met geld bouw je het fundament voor een gelukkig leven. U kunt echter geen geluk kopen. Als u alle basis behoeften van het leven kunt betalen blijkt het dat geld echter geen groot verschil meer maakt. Maar kunt u de basis behoeften niet meer betalen dan zal genoeg geld hebben van essentieel belang worden om gelukkig te zijn.

Verlangen
Iedereen denkt als we meer kopen of als we meer bereiken we vanzelf een gelukkig leven zullen leiden. Dit is echter een slimme truc van verkopers en marketeers. Als je bedenkt wat je allemaal nodig hebt voor een "goed leven" zul je merken dat het lijstje met benodigdheden nooit op zal houden. Het kan altijd groter en meer. Als je niet geniet van de dingen die je nu bezit zul je op de langere termijn ook niet meer van de nieuwe dingen genieten.

Intelligentie
Slimme mensen lijken niet gelukkiger te zijn, aangezien hun verwachtingen hoger liggen en ze de lat voor zich zelf hoger leggen. Het blijkt dat IQ niets uitmaakt, maar dat de emotionele en sociale intelligentie wel degelijk het verschil kunnen maken.

Schoonheid
Het lijkt alsof goed uitziende mensen gelukkiger zijn. Maar dit is erg afhankelijk van hoe u uw eigen schoonheid ziet. Als je denkt dat je er goed uit ziet zoals je bent, zul je je gelukkig voelen.

Vriendschap
De kwaliteit en kwantiteit van uw vriendschappen bepalen voor een groot gedeelte uw geluk. Extraverte personen lijken gelukkiger te zijn dan de introverte mensen.

Relatie
Mensen in een relatie zijn over het algemeen gelukkiger dan de single medemens. Een vaste relatie maakt u gelukkiger, en gelukkige mensen bouwen actief aan hun geluk. Sterke familie banden hebben een groot impact op uw geluk.

Deel uw geluk
Houd uw geluk niet voor uwzelf, deel het met uw medemens. U zult merken dat dit meehelpt bij het vinden van uw geluk.

Gerelateerde artikelen
De zomertijd is in volle gang, de mensen trekken erop uit en gaan opzoek naar de zon. Even...
Een attente bezoeker heeft ons op de redactie verwezen naar een stukje wijsheid. Hij las d...
Reacties op dit artikel
Bezig met laden...
Om te kunnen reageren moet je eerst inloggen. Dit kan gemakkelijk via je je Facebook account.
Spreuk van vandaag
""
Schrijf je in en ontvang dagelijks een inspirerende spreuk!