De schoonheid van de herfst

Door Wijsheden & Spreuken op 13.10.2012

Theoretisch is het al een tijdje aan de gang, maar sinds dit weekend heb ik echt het gevoel van: Yes, de herfst komt er weer aan. De zomerkleding kan weer veilig opgeborgen worden. Laat die herfst maar lekker komen.

Toen ik vandaag weer even lekker aan het trainen was met mijn paard hoorde ik de mensen om me heen klagen over het weer. Hoe erg ze weer verlangde naar de zomer en de zon.

Het zette mij aan het denken, waarom hebben de meeste mensen toch een hekel aan de herfst? Het wordt weer vroeger donker, het weer rommelt lekker buiten. Tijd om lekker te genieten van de warmte in het huis zelf. Want wat is er nu lekkerder dan na een mooie herfstdag thuis te komen in een warm droog huis. Gezellig een paar kaarsjes aan, warme chocolademelk met slagroom en een goed boek. Wat is daar nu mis mee?

Genieten van de natuur
De natuur is druk bezig met het veranderen, de zachtheid van de lente en zomer maakt plaats voor de kou en regen. De goud bruine kleuren van de bladeren, de regendruppels op je paraplu horen vallen. De regenlaarzen aan en heerlijk wandelen door de modder. Het heeft toch eigenlijk best wel iets romantisch en knus.

Als ik aan de herfst denk, denk ik aan warmte en gezelligheid. Lekker languit op de bank jezelf verstoppen in zo’n veel te grote wollen trui. Schrijfblok op schoot en heerlijk een stukje schrijven… Filosoferend over de vraag die nog steeds blijf rondspoken.

Waarvoor zien veel mensen de schoonheid van de herfst niet in?  

Gerelateerde artikelen
Een attente bezoeker heeft ons op de redactie verwezen naar een stukje wijsheid. Hij las d...
Het klinkt als een simpele vraag: waarom eten we eigenlijk? Maar verrassend veel mensen st...
Reacties op dit artikel
Bezig met laden...
Om te kunnen reageren moet je eerst inloggen. Dit kan gemakkelijk via je je Facebook account.
Spreuk van vandaag
""
Schrijf je in en ontvang dagelijks een inspirerende spreuk!