5 films met belangrijke levenslessen

Door Onbekend op 10.04.2013

De blog van vandaag is iets anders dan dat je van mij gewend bent. Vandaag wil ik je vertellen over een aantal inspirerende films en welke lessen we uit deze films kunnen halen. Zet de popcorn maar alvast klaar!

Ik kijk geregeld naar films, of dit nu grote Hollywood krakers zijn of een leuke art house film. Het maakt mij niet uit, wel vindt ik het belangrijk dat een film een beetje diepgang heeft. Het liefste eentje waarbij ik moet nadenken en goed moet opletten. In dit artikel zal ik het niet hebben over de standaard inspirerende films. Ik neem namelijk aan dat de meeste van jullie deze wel kennen.

Nog een puntje...
Ik heb een hekel aan spoilers, en zal dus niets vertellen over belangrijke clue’s in de films.
Je kunt dus met een gerust hart verder lezen.

Click
Click gaat over een man die op magische wijze een afstandsbediening krijgt. Met deze afstandsbediening kan hij de saaie momenten van het leven doorspoelen en de leuke momenten nogmaals beleven. In het begin lijkt dit super handig maar gaande weg ondekt hij dat dit niet het geval is. Voor de rest raad ik je aan om de film te gaan bekijken, ik wil namelijk niets verklappen.

Deze film is een van mijn favorieten en ik raad je dan ook echt aan om deze te gaan bekijken. Er zit een goede verhaallijn in en een boodschap waar je niet omheen kunt. De film gebruikt humor om het niet te zwaar te maken.Bruce Almighty
Bruce Almighty is een leuke komedie. Onbewust is het toch een inspirerende film met een belangrijke boodschap. Het verhaal gaat over een journalist waarbij alles fout gaat. Hij klaagt tegen God en beschuldigd hem van slecht werk. Op dat moment verschijnt God en bied hem al zijn krachten aan om te zien of hij het beter kan. Gaande weg leert Bruce een aantal lessen welke zijn leven zullen veranderen.

Het is een komedie en de boodschap wordt soms overschaduwt door de humor. Toch blijft het een leuke film om te kijken in het weekend.
Family Man
Deze film is een komedie/drama en gaat over een uiterst succesvolle bankier welke de mogelijkheid krijgt om te ervaren hoe zijn leven eruit zou zien als hij 13 jaar geleden een andere keuze had gemaakt (bij zijn vriendin blijven i.p.v. gaan voor de carriere).

Het is een film met een hoog “wat zou ik gedaan hebben” gehalte en toont een duidelijk contrast tussen het drukke leven van een zakenman en een rustig gezinsleven.

Hoewel ik me niet helemaal kan vinden in de visie van de makers vindt ik dat deze film toch thuis hoort in deze lijst.
Forrest Gump
De film vertelt het verhaal van de simpele Forrest Gump (Tom Hanks). Zijn lage IQ weerhoudt hem er niet van om een grote rol te spelen bij diverse belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Zo zien we hem in Vietnam vechten, Elvis en JFK ontmoeten, enzovoorts. Tussen deze gebeurtenissen door komt hij eens in de zoveel jaar zijn grote liefde Jenny (Robin Wright) tegen.
Bucket List
The bucket list gaat over 2 terminaal zieke mannen wiens paden elkaar kruizen in het ziekenhuis. Gaandeweg hun behandeling raken de mannen bevriend met elkaar. Ze besluiten samen op reis te gaan om hun bucket list (een lijst met dingen die je nog wil doen voor je doodgaat) af te werken.

Zelden ben ik zo onder de indruk geraakt van een film. Het verhaal ontroert je en zorgt ervoor dat je graag verder wilt kijken. Het is in deze film niet altijd even leuk en gezellig en daardoor mischien ook wel een zware film om naar te kijken. Toch is het echt de moeite waard!
Ik hoop dat je een paar interessante filmtips bent tegengekomen in deze blog. Mocht je willen reageren of jouw willen geven over een van deze of wellicht een andere inspirerende film dan kun je altijd je reactie plaatsen via het onderstaande formulier.

Tot de volgende keer!

Groetjes,
Nick

Gerelateerde artikelen
Soms reageren we op een manier waarvan we spijt hebben nadat we afgekoeld zijn. We worden...
Theoretisch is het al een tijdje aan de gang, maar sinds dit weekend heb ik echt het gevoe...
Reacties op dit artikel
Bezig met laden...
Om te kunnen reageren moet je eerst inloggen. Dit kan gemakkelijk via je je Facebook account.
Spreuk van vandaag
""
Schrijf je in en ontvang dagelijks een inspirerende spreuk!