Doelen stellen: Hoe werkt dat precies [deel 2]

Door Wijsheden & Spreuken op 14.08.2012

In mijn vorige artikel zijn we begonnen met het brainstormen. Het durven dromen en opzoek gaan naar jouw verlangens en wensen van het leven. Ik raad je aan om eerst het vorige artikel door te lezen en daarna pas verder te gaan met het onderstaande artikel.

Prioriteiten stellen.
Na de brainstorm sessie van het vorige artikel is het nu tijd om de resultaten te gaan ordenen. Kies vijf gedachtes uit de lijst die je opgeschreven hebt. Het is hier van belang dat je de gedachtes kiest die het belangrijkste voor je zijn.

Mocht je problemen hebben met het kiezen van de vijf gedachtes dan kunt u ook alle gedachtes eerst nummeren. Schrijf bij iedere gedachte op hoe belangrijk je het vindt. Schrijf een 1 als het niet belangrijk is en een 10 als het uiterst belangrijk is. Kies nu de vijf gedachtes met de hoogste cijfers.

Kies de top 3 doelen.
Uit de selectie die we zojuist gemaakt hebben kiezen we nu de 3 belangrijkste doelen. Bepaal in deze stap ook wat het allerbelangrijkste doel is.

Het kiezen van de doelen is de primaire stap die we moesten nemen, in de volgende stappen gaan we je doelen omzetten naar een realistisch plan.

Stel deadlines.
Voor onze top drie met doelen gaan we nu een deadline stellen. Dit is belangrijk omdat we zo een signaal naar onszelf geven dat ons welzijn hoog op de prioriteit staat. Dit zorgt voor de juiste motivatie en zal bijdragen in het behalen van de doelen.

Zooo… heb je het allemaal volgehouden? En ook daadwerkelijk uitgevoerd, zo ja van harte gefeliciteerd! Je bent nu een van de 3% mensen die daadwerkelijk een doelen lijst hebben vastgesteld. Als je vanaf deze doelen begint te werken en deze jaarlijks bijhoudt behoor je tot de 1% van de mensheid die dit doet. Het stellen van de doelen is nu klaar.

Maar je bent natuurlijk nog niet klaar.
Nu komt er nog het “hoe” gedeelte. Hoe ga je deze doelen nu echt uitvoeren? Dit doen we aan de hand van een actie plan. Hierover zal mijn volgende artikel gaan, dus houd de website goed in de gaten.

Gerelateerde artikelen
Een attente bezoeker heeft ons op de redactie verwezen naar een stukje wijsheid. Hij las d...
Wat maakt een mens nu echt gelukkig? Geluk komt in elke laag van de bevolking voor en is n...
Reacties op dit artikel
Bezig met laden...
Om te kunnen reageren moet je eerst inloggen. Dit kan gemakkelijk via je je Facebook account.
Spreuk van vandaag
""
Schrijf je in en ontvang dagelijks een inspirerende spreuk!