Ontwikkel jezelf - Schrijf een Boeken lijst

Door Wijsheden & Spreuken op 02.08.2012

De reis der zelfontwikkeling is er een waar nooit een einde aan komt. Vanaf de dag waarop je geboren werd tot aan de dag dat je zult overlijden zul je je zelf blijven ontwikkelen. Steeds opzoek naar nieuwe betekenissen en manieren om met het leven om te gaan.

Een goede manier om jezelf verder te ontwikkelen op het gebied van begrip en communicatie is het lezen van boeken.

Dit terwijl we eigenlijk de hele dag al lezen, maar dit zijn voornamelijk flitsen van nieuwskoppen, korte berichten of zakelijke emails. Geen een van deze dingen zijn gefocused op een onderwerp met de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen. Dit is eigenlijk wel heel jammer aangezien we zoveel kunnen leren van het lezen van inpirerende boeken. Het lezen van boeken helpt je bij de ontwikkeling van jezelf en zal je tot nieuwe inzichten brengen.

Ik raad je daarom ook aan om een boekenlijst bij te gaan houden waarin je bijhoudt welke lectuur je reeds gelezen hebt en welke nog op de nominatie staan om gelezen te worden. In dit artikel zal ik enkele tips delen om te starten met jouw boekenlijst!

Start met het maken van een boekenlijst
Het starten van een boekenlijst hoeft niet lastig te zijn. Normaliter, het maakt niet uit op welke leeftijd heb je een goed idee waarin je jezelf verder wil ontwikkelen. Het enige wat moeilijk kan zijn is het doorlezen van de boeken in de juiste volgorde. Doordat je werkt met een boekenlijst zul je instaat moeten zijn om de boeken uit te lezen!

Waar kun je mee beginnen:

  • Als eerste pak je een stuk papier zodat je het lijstje daarop kunt noteren.
  • Begin nu met het opschrijven van enkele boeken die je gelezen hebt. Als je gaat beginnen met het bijhouden van een boekenlijst vindt ik het motiverend om goede boeken die ik in het verleden heb gelezen ook te noteren.
  • Denk na over het genre boeken dat je wilt gaan lezen en waarover je meer wilt weten. Wees niet bang om nieuwe dingen uit te proberen.
  • Maak een lijstje van boeken die je gaat lezen en maak daarbij een tijdsplanning voor een duidelijke planning. Het is altijd een goed idee om deadlines aan je boeken te plakken. Hiermee leg je het vuur aan je schenen en ben je ook extra gemotiveerd om de boeken uit te lezen.
  • Koop de boeken en begin met lezen! Voordat je alle boeken nieuw koopt kun je altijd eens kijken of je geen tweede hands versie kunt vinden. Dit scheelt iedere keer weer een beetje. Probeer iedere keer als je even vrij hebt een pagina te lezen, met iedere pagina die je leest zul je jezelf verder ontwikkelen.
  • Zorg ervoor dat je het boek uitleest! Er is niets ergers dan het beginnen met een boek en vervolgens het boek halverwege in de kast te zetten.

Profiteer van de voordelen
Met een boekenlijst in je hand, een beetje tijd om te lezen en de motivatie om het boek helemaal uit te lezen zal de boekenlijst een ideale manier zijn om jezelf verder te ontwikkelen. Wie weet leer je zelf iets compleet nieuws of ontwikkel je een hele andere visie op bepaalde zaken. Veel succes met het opstellen van jouw boekenlijstje en bovenal heel veel leesplezier!

Heb jij ook een boekenlijst en wil je deze delen met de lezers van onze website? Stuur deze dan samen met jouw motivatie op naar redactie@wijshedenenspreuken.nl en wellicht gebruiken we jouw data voor een vervolg artikel.

Gerelateerde artikelen
De blog van vandaag is iets anders dan dat je van mij gewend bent. Vandaag wil ik je verte...
Een attente bezoeker heeft ons op de redactie verwezen naar een stukje wijsheid. Hij las d...
Reacties op dit artikel
Bezig met laden...
Om te kunnen reageren moet je eerst inloggen. Dit kan gemakkelijk via je je Facebook account.
Spreuk van vandaag
""
Schrijf je in en ontvang dagelijks een inspirerende spreuk!