Hoe schrijf je een liefdesbrief (voor een vrouw)

Door Onbekend op 24.09.2013

De liefdesbrief bestaat waarschijnlijk al zolang dat er schriftelijke communicatie is. Met de huidige technische ontwikkelingen en afgekorte correspondenties is de handgeschreven liefdesbrief bijna uit ons geheugen verdwenen en dat vind ik een slecht teken.

Een liefdesbrief is een van de mooiste dingen die je kunt geven en ontvangen. Hoe schrijf je nu een goede liefdesbrief waarin je je gevoelens en verlangens aan die speciale persoon kunt uiten?

Neem de tijd
Het belangrijkste deel is dat je de tijd neemt om de liefdesbrief te schrijven. Als je de brief gehaast schrijft zal diegene die m ontvangt het vrijwel direct herkennen en zal de impact van de brief minder zijn dan de bedoeling was.

Voordat je begint met schrijven is het belangrijk om na te denken over de dingen die je haar wilt vertellen. Schrijf deze dingen in een lijstje op. Begin met het belangrijkste punt en werk zo verder naar beneden. Daarnaast is het handig om de brief eerst hard op voor te lezen voordat je m op de post doet.
Op deze manier haal je de laatste fouten eruit en zorg je ervoor dat de brief niet stotterend maar vloeiend verloopt.

Draai er niet omheen
Mischien ben je van mening dat een liefdesbrief een literair hoogtepunt moet zijn, maar ik kan je vertellen dat duidelijkheid en eerlijkheid veel beter werkt. Steel geen teksten van beroemde schrijvers en maak geen gebruik van woorden die je zou moeten opzoeken in het woordenboek. Nogmaals, doe je dit wel dan zal ze zo door je brief heen prikken.

Een liefdesbrief komt uit het hart en daarmee vertel je jouw gevoelens. Gebruik daarom geen cliche’s of poetische rijmpjes. Deze zijn gemaakt en niet orgineel, en dat is natuurlijk niet de manier waarop je jezelf wil presenteren aan haar. Als je een perse een quote wil gebruiken om je gevoelens te vertellen zorg dan in ieder geval dat je de auteur erbij zet. Doe niet alsof jij deze woorden voor haar hebt verzonnen.

Zorg ervoor dat je authentiek bent en je bent zoals je bent. Als je liefdesbrief heel formeel is en jij bent zelf niet zo val je al snel door de mand. Probeer een gevoel over te brengen in plaats van een simpele liefdesverklaring. Mischien hebben jullie een leuke herinnering en kun je daar een stukje over schrijven.

Focus
Onthoud dat je de liefdesbrief voor haar schrijft. Je schrijft m voor haar en niet voor jezelf. De brief zou over de dingen moeten gaan waardoor jij zoveel om haar geeft, over leuke herinneringen die jullie samen delen of over het gevoel wat je van haar krijgt. Verveel haar niet met informatie over hoe goed jij wel niet bent en hoe romantisch je bent. De brief is voor haar!

Wees duidelijk over je gevoelens
Liefdesbrieven zijn helemaal lastig als je niet weet wat de gevoelens van de ander voor jou zijn. Mischien is het iemand die je al lang aanbid of een oude relatie die je een tijd niet hebt gesproken. In deze situatie wil je naast je liefdesverklaring haar ook overtuigen om jou een kans te geven. Dit is geen gemakkelijke taak. Je kunt haar immers jouw liefde niet opdringen maar je wilt jezelf ook niet wegcijferen. Als je dit soort liefdesbrief gaat schrijven dan is het belangrijk dat je duidelijk bent over jouw gevoelens zonder wanhopig of overheersend over te komen. Vraag haar niet om een relatie, vraag haar of ze jouw wil laten weten of haar gevoelens wederzijds zijn.

Het maakt natuurlijk niet uit hoe je het doet, je stelt jezelf in een kwetsbare positie als je niet weet of de gevoelens beantwoord worden maar dat is ook het romantische aan het schrijven van een liefdesbrief. Het maakt niet uit hoe ze reageert. Jij kunt trots zijn op jezelf. Jij durfde de stap te nemen om complete eerlijk over je gevoelens voor de ander te zijn. Er zijn niet zoveel mensen die dat kunnen!

 

 

Gerelateerde artikelen
Theoretisch is het al een tijdje aan de gang, maar sinds dit weekend heb ik echt het gevoe...
Vandaag had ik er weer last van, een afspraak voor een controle bij de tandarts. Iedere ke...
Reacties op dit artikel
Bezig met laden...
Om te kunnen reageren moet je eerst inloggen. Dit kan gemakkelijk via je je Facebook account.
Spreuk van vandaag
""
Schrijf je in en ontvang dagelijks een inspirerende spreuk!